10.03.2023 г., 8:24 ч.

За Амулетите 

  Поезия » Свободен стих
211 0 0

 

 

За амулетите

 

Амулетите, за тях понятие най-общо

Дава Лесничея тук, предмети силни са те!

Енергия душевна носят – за съзнанието са нов труд.

Врати и пътеки нови отварят несъмнено.

 

Светлина са те, душевно Слънце ново!

Съзнанието се храни с чувства и мисли нови.

С тази скромна „реклама“ се ограничавам.

С неща конкретни - сега да продължа.

 

От Кедър, дъб, дрен (дрян) и коприва,

Прави амулети Лесничея скромно,

Хоби за Ръцете му е делото това.

Двойна, тройна за Душата полза и храна.

 

Всеки предмет Енергия има различна-различно.

Ръцете се най-вече с тази енергия хранят.

В душата, в тялото, клетките

Лее се тя от предмета по-силен.

 

В съществата живи най-вече сила има -

В Дървета, животни, хора, треви.

Дървото по начало на битието велико е

Символ - с корените свои, ствол и корона.

 

И не от дърво амулетът може да бъде,

Но ще му трябва зареждане-захранване човешко.

Камъните, дървото - за амулета са субстанции най-годни.

Слушайте нататък за амулетите „мои“.

 

Кедрите – сибирски, атласки - са дървета силни.

За мен - всяко дърво - сила и чувства различни извиква.

И така - амулетите мои имат за дърво първо – кедър.

Кедърът дава-лее за душата дух радостен и бодър!

 

Дъбът на място второ идва с мъжката си сила.

Носи Дух равновесен – на емоции равновесни.

Дренът сила особена-специална дава -

Тъга лека, на чувствата - дълбочина, пълнота.

 

Копривата има за душата огън, топлина.

Енергия Слънчева изправно съдържа,

Чрез власинките - „трънчета“ безвредно-силни,

Благодатна е тя, и е от същества вредни защита.

 

Два рунични Знака на амулетите още слагам.

Руните - турисаз и алгиз -  със защитно и значение друго.

За руните повече в итернет ще узнаете вие,

или от Лесничея лично, (ако е съдба такава).

 

Как се амулетът носи – на врата, на голо най-добре е.

И добре е също да се сменя с друг през ден.

И тези смени – свежест-радост ще ви бъдат.

Нещо малко странно ще ви кажа още.

 

Предмет всеки в амулет и талисман се превръща.

Когато човек го държи и поглажда редовно с Любов.

Да свети започва той, оживява и силен става.

Започва предметът да „храни“ човека тогава.

 

Вниманието ви още да обърна на Нещо

Вълшебно-просто - за разходката ваша.

Вземете в ръце камъче-камък от ваш‘та пътека.

Странно, но факт - ще дойде бодрост и сила за вас!

 

В амулетите – накрая да ви кажа – нужда

да се вярва няма.

Носете ги - с носенето се труди-развива

съзнанието ваше.

Щастието ще ви посети - животът по-друг ще става!

 

Ура!

 

 

Лесничея      10.03.2023 г.

 

 

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??