28.12.2013 г., 18:35 ч.

За Баба 

  Поезия
410 0 3

Една жена си отиде.
Поетеса бе тя
и певица добра.
Капка по капка,
със сълзи
цял вир направи
от любов и грижи.

Сърцето на мен, на мама
си раздаде.
Сладки и соленки всякакви
от сбирки някакви
носеше с любов.

Като воин за битка
винаги готов,
за да ни защити,
скачаше,
спореше.
Споделяше мечти.
Споделяше сълзи.

Разказа ни дори
болките големи.

За любовите несподелени.
В захлас
слушах аз.

Обеди прекрасни,
вечери топли
с любов безусловна
приготвяше.
Целувки топли раздаваше.
 Ръката ù усещам още.
Топлината в усмивката,
в очите… и тъгата нощем.
Че сама си беше,
ала път с километри ни делеше.

Нежно милваше.
Втора майка беше ми тя.
Ах, каква жена!
Жена с велика история!


© Дениз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??