13.11.2009 г., 11:39 ч.

За Ботев 

  Поезия » Оди и поеми
2064 0 5

Христо Ботев познат е навред

с революционната си дейност най-напред,

известен е като храбър герой,

в Освободителни въстания участвал той.

 

Също така гениален поет,

талантлив е бил като човек,

вестници и стихотворения издавал е много -

с революционното българско слово.

 

С корабът “Радецки” идва той,

при Козлудуй слизат за бой

много четници, сражаващи се за свобода,

за нашата родна страна.

 

И днес всички му се възхищават,

и никога не го забравят,

винаги ще го уважават

и почит ще му отдават.

© Севда Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??