Христо Ботев познат е навред
с революционната си дейност най-напред,
известен е като храбър герой,
в Освободителни въстания участвал той.
Също така гениален поет,
талантлив е бил като човек,
вестници и стихотворения издавал е много -
с революционното българско слово.
С корабът “Радецки” идва той,
при Козлудуй слизат за бой
много четници, сражаващи се за свобода,
за нашата родна страна.
И днес всички му се възхищават,
и никога не го забравят,
винаги ще го уважават
и почит ще му отдават.
© Севда Георгиева All rights reserved.
и формата му и съдържанието му.
Тук е сухо по журналистически.
Ботев заслужава повече не мислиш ли?
Нямам лоши намерения.Само лично мнение.