22.10.2023 г., 12:51 ч.

За чест 

  Поезия » Гражданска
253 1 0

Добротата се бори за чест,

за достойно изпята симфония,
но залива я злото с превес
и я тласка към свойта колония.

 

А доброто не свежда глава
и не чака подкрепа от хората,
то се къпе в свещена река
и подава ръка на умората.

 

То, доброто, не търси събор
и не взема медал за фасада,
но когато го хвърлят в затвор,
пак воюва без хитрост и свада.

 

На доброто не трябват очи,
за да стъпва по девствени друми.
И не рони от болка сълзи,
а затваря вратата без думи.

 

Всяка негова честна борба
извисява го в полет на птица,
а човешката скромна съдба
го закриля кат' майка орлица...

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??