31.10.2008 г., 23:08 ч.

За да бъде по-добър света 

  Поезия » Друга
484 0 3

Живял някога млад мъж в далечна планина,
далеч от града и голямата изкуствена светлина,

Живеел той спокойно, безгрижно и свободно,
ценял туй, що има
и с усмивка посрещал пролет, лято, есен, зима.

Работил от сутринта до вечерта,
но никога не се изморявал, понеже
във всяко едно нещо любов влагал.

Рисувал картини, прелестни, красиви,
вдъхновен бил от природните магии.

Живеел скромно и практично,
за животни и растения
грижил се с отношение тъй лично.

Обърнал гръб на лукса и града,
голям въпрос е имал към Света,
допитвал се до учители и мъдреци
с въпроси за мистерии по нашите земи,
но всички казвали "истината в себе си ти намери"

А преди бил високо на членски пост,
управлявал фирми, бил " The Boss".
Но момент в живота имал, с просветлението
се запознал - всичко сякаш отстрани видял.

Научил се да живее в усамотение,
за да провери така дали ще се
доближи до някакъв смисъл и значение.

Сега, когато картини  продавал той,
със сърцето, виждал, бил в покой.

Всяка картина продавал за милион
и помагал на деца без грижи и без дом.

Сам разбрал истина една,
но я разказал не с думи и слова,
а с помощта на неговата четка и боя,
за да бъде по-добър света.

© Венцислав Огнянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??