Всичко няма много смисъл,
на цялото без другата половина.
Добър магьосник е орисал.
да я търсим често в зима.
Дирим този златен къс,
но се нуждаем от талант,
а не единствено от хъс,
за да намерим диамант.
Крачим в тъмнина и студ.
Заклещени във ледове.
Приличаме на някой луд.
Ровим из снега с ръце.
В преспите дълбоки на съдбата.
Отдавна сякаш начертана.
Която казват е отплата,
за посоката избрана.
Но, щом е пътят начертан
и го следваш несломен.
Над тебе има параван.
Криещ точно онзи ден.
Във, който тихо ще откриеш,
сред студенината- топлина.
Ще я изровиш, ще я скриеш,
Приютил във пазвата дъга.
Ще се питаш тайничко- нима?
Нима е тя, или пък той?
Ще те пробожда под едно ребро.
Ще закопнееш за покой.
А после само ще се молиш.
Дано опазиш някак това.
Готов със всичко да се бориш,
за да бъде светлина.
© Джон Всички права запазени