28.07.2021 г., 18:46 ч.

За да ме видиш... 

  Поезия » Любовна
391 4 4

За да ме видиш трябва да си птица.

Да станеш на орлите господар.

И знаейки духът ми, че ще скита,

да видиш докъде съм стигнал сам.

 

Да ме докоснеш трябва да си вятър.

Да ме догонваш всеки път,

когато се събудя и отгатна

в коя посока тегли ме сънят.

 

Да ме приемеш трябва да си порта,

която се отключва без сълзи.

Която след умора да ме стопля,

която незаключена стои.

 

За да ме имаш трябва да си стая

в която се прибирам след мъгли.

В която приласкан да съм до края,

в която съм и гост и домакин...

 

За да ме имаш трябва да ме видиш.

За да ме видиш трябва да летиш.

За да ме имаш трябва да приемеш

и любовта и многото лъжи...

 

© Владимир Йосифов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Последният куплет кореспондира с първия - добре. Някои метафори обаче издишат: “порта която да ме стопля” например. Портата не топли сама по себе си. Прочетох и още едно-две неща: не ме грабват, прекалено старание за намиране на римата виждам, което не ги прави по-добри. 👍
  • За да ме имаш трябва да ме видиш.
    Хубаво е!
  • Много красив и истински стих!
  • Супер!
Предложения
: ??:??