26.09.2009 г., 21:43 ч.

За да не боли 

  Поезия » Любовна
614 0 3

За да не боли,

когато се усмихвам

в горчивите сълзи...

привидно спирам

 

да усещам теб;

да търся отговор

на истини погребани

заглъхнал вик. Позор,

 

че те забравям,

за да не боли -

безскрупулно ранявам,

измислена в лъжи.

 

Тайно се проклинам;

загубих свойта цялост,

утеха не намирам,

всичко тук е лудост!

 

За да не боли
от поглед, стигащ до безкрайност
и истински пронизващи секунди,
оставящи ни в празнина...

 

      *       *       *

Но привидно - спирам.

А в горчивите сълзи,

когато се усмихвам,

за да не боли...

      *       *       *

Притихвам в чужди ласки.

               И боли!

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??