17.02.2007 г., 13:40 ч.

ЗА ЖИВОТ, НАЛИ? 

  Поезия
557 0 7



ЗА ЖИВОТ, НАЛИ?


"А тротоарите не спят
и стъпките ни броят..."



Съвсем случайна съм в живота ти,
но затова и толкова ненужна...
Все по – вероятна ще съм, възможно е
да си останем непокътнати и чужди.

Транзит минавам по булевардите
на твойте доверчиви увлечения.
И бия, хапя, дращя бодигардите
отдавна изпаднали в забвение.

А непристъпени са Рубиконите
и непребродени докрай душите.
Там, в междуредията на законите
остават ни единствено мечтите.

Не ще ме спънат лъжливите химери
по пътя към живителен оазис.
Душата ми цъфти, защото те намерих
и двама с теб живеца сме запазили!


„Ех, любов, любов,
ти кажи защо
все за теб
една земя не стига
и един живот!”


17.02.2007г.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??