27.09.2020 г., 11:32 ч.

За Живота!... 

  Поезия » Философска
222 0 0

 

За Живота!...

(тържествено)

 

Велика радост е Живота,

а Младостта е неговото чудо –

неповторимо, огнено, каквото

веднъж се дава за да любим!...

 

Безкраен празник Любовта е,

Зачеването – нейна тайна,

а с ласки и със чар накрая –

Животът се самоизвайва!...

 

О даже и без боговете

Природата е повелила –

Зачеване през вековете

на  Страст с омайващата сила!...

 

... Живота да обичаме!... Да любим!...

Страстта не е единствено понятие,

а с нея във телата си да пазим

и тайнството на Първото зачатие!...

 

27.09.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??