13.09.2011 г., 13:10 ч.

За Коледа поискай си характер 

  Поезия
1011 0 14

Не мога да те съдя, че си слаб

и във своите слабости гориш!

Но не спирам да те искам като хляб,

(макар, че често ми горчиш)!

 

И няма как да се престориш на герой,

на някой друг няма как да се престориш.

Вечно ти ще си останеш Той –

онзи който няма сили да се бори.

 

Малка преспа сняг за теб е зима.

Две сълзи – проливен дъжд,

(а за мен, който не дава, само взима,

не може да се каже, че е Мъж)!

 

И чакаш пак нещата да се случват -

сами! Нали така е по-удобно?

Това че сигурно не си безчувствен -

не стига! (Щом страхлив си двойно).

 

Аз мога от мойта сила да ти дам – за обич.

Готов ли си за този бартер?

Или по-добре съвет безплатен да ти дам!?

За Коледа поискай си характер!

© Ванеса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??