17.04.2007 г., 16:23 ч.

За късче хляб 

  Поезия
870 0 1
Жалка ръка, подадена напред,
тъжни очи, сведени в земята,
горчиви сълзи, навсякъде, навред
се стичат от старицата, горката.

- Горката - казват всички и минават,
без дори стотинка да оставят.
Дъжд да вали, градушка да вилнее,
старицата стои, а сълзите се леят.

Всеки е забързан, всеки е сляп.
Никой я не вижда:
- За късче хляб - едва процежда,
а народът я ненавижда.

Всеки гледа себе си, нали?
Труд, забава, но живее.
И дали прави добрини,
за които старицата милее?

Животът си минава
и добрината само ни остава -
да подадем ръка на старицата, горката
и да й вдигнем очите от земята.

© Деси Бойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво бе, Деси!
    Страхотно е!
    Накара ме да настръхна!
    Добре дошла в този сайт!
    Поздрави за теб!
Предложения
: ??:??