30.07.2024 г., 8:03 ч.

За летенето 

  Поезия » За деца, Гражданска
92 1 2

Сам не зная, как така се получава?

И не разбирам много от това.

Тази дарба едва ли заслужавам..

Но, Господи, обичам да летя.

 

Обичам да се рея нависоко. 

Да размахвам пъстрите крила.

Дъх да поема и да гледам всички 

земни чудеса  .

 

Отгоре виждам земята на поети.

На нестинари, богомили и певци. 

А вятъра, този пратеник на боговете,

легенди безспирно ми шепти !

 

© Живко Делчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Уловила си идеята...
  • една шепа прах, айде 4 - това оставало... "във вятъра е скрит друг вятър", да можеш да виждаш отгоре на всичко е от важните неща
Предложения
: ??:??