26.06.2023 г., 11:33 ч.

За любовта и омразата. 

  Поезия » Философска, Свободен стих
203 1 1

 

Ако любовта лекуваше всички щяхме да сме здрави.
Ако омразата убиваше всички да сме мъртви досега.
Оставете тия приказки.

Любов, или омраза - това не са ли само стъпки в снега?

Безпомощност - това е моята сантименталност.
А вярата в неразбрани приказки - това е другият ми грях.
Не думите убиват, а ръката.
Не чувствата лекуват - лекува само и единствено това, което съм направил.

Така, че говорете.
И се вричайте в любови.
Мразете на хартия.
Със хиляди ненужни думи
Боготворете себе си, и своите любими същества.
Ала излишно е за мен.


Защото ако любовта лекуваше ние щяхме да живеем вечно.
А ако омразата убиваше, отдавна да ни няма на света.



 

© Svetoslav Vasilev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??