28.05.2020 г., 15:40 ч.

За Любовта – наполовина оптимистично... 

  Поезия » Любовна
291 1 0

 

За Любовтанаполовина оптимистично...

                                              на Е...

(капричио)

 

Любовта ти прекрасна

е цяла Вселена,

но оказва се тясна –

тя за теб и за мене...

 

Ти знаеш ли колко

Светът е огромен,

но е пълен и с болка

без нежност?... Бездомен!...

 

Не искай във твоята

гравитация  властна

да мине Животът ми!...

– Ще е ужасно!...

 

Пусни ме на воля, тá

и чужда „вяра“ опитал

пак във твоята о́рбита

да подиря Обител!...

 

... По стара традиция,

тъй както откóле,

пусни ме на птиците

със дългия полет

 

и ще обещая

днес – прям като мълния

да се завърна...

 ...Но зная,

че няма да го изпълня...

 

28.05.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??