За Любовта – наполовина оптимистично...
на Е...
(капричио)
Любовта ти прекрасна
е цяла Вселена,
но оказва се тясна –
тя за теб и за мене...
Ти знаеш ли колко
Светът е огромен,
но е пълен и с болка
без нежност?... Бездомен!...
Не искай във твоята
гравитация властна
да мине Животът ми!...
– Ще е ужасно!...
Пусни ме на воля, тá
и чужда „вяра“ опитал –
пак във твоята о́рбита
да подиря Обител!...
... По стара традиция,
тъй както откóле,
пусни ме на птиците
със дългия полет
и ще обещая
днес – прям като мълния
да се завърна...
...Но зная,
че няма да го изпълня...
28.05.2020.
© Коста Качев All rights reserved.