28.04.2021 г., 9:25 ч.

За морала 

  Поезия » Философска
406 0 1

Вземете ръцете ми и ги оковете.

Не ми се полага такава свобода.

Изтръгнете мислите ми и ги претопете.

Подарявам ви своята съдба.

 

Изхвърлете всяка моя надежда,

щом нямам душа, тя не ми е нужна.

Прободете ме и нека кръвта ми се изцежда,

докато омразата ви ме поддържа будна.

 

Присмейте се на съществуването ми.

И нека моят крах искрено ви забавлява.

По този начин се надявам да задоволите

идеалната си представа за морала.

© Пенка Ламбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато го прочетох сутринта, първото което ми мина като мисъл беше: по-добре тегли една елегантна майна.
    Другото Иво го е казал, а на мен, на второ четене тази мисъл ми изплува, агейн.
Предложения
: ??:??