13.07.2020 г., 0:04 ч.

За неверници 

  Поезия
540 11 7

Очите ми са жадни езера.
Клепачи нямат и да спя не зная.
Не изповядват нищо на нощта
и тя не може да ги разгадае.

Ръцете ми са жилави лози,
прегръщат тишината на безкрая,
шира по тях се стича и сладни...
Пиянството ми кой да обуздае?

Изгубен си, нима си пожела, 
за тебе в слабостта си да мечтая, 
забравила, че простите неща
на сложния живот ще обещая. 

Намериш ли към думите следа,
най-жадната си тайна ще призная.
Откриеш ли се в нея, ще реша,
че място за неверници е раят.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??