23.08.2013 г., 11:46 ч.

За общата паница 

  Поезия » Гражданска
311 1 0

За общата паница

За жалост общата паница
на всички няма  да даде...
А колко дълга върволица
от нея иска да яде!

Не малко тя е облажила.
А други все ги гони глад...
Един на друг те не са мили -
напротив, ще се изядат.

Нестигналите до чорбата
се силят другите да спрат!
За пусти "кокал" е борбата,
а също и да си мъстят!

Сами или пък във комуни
започват те да си вредят.
И като яростни тайфуни
те барикадите строят.

Създаденото разрушават,
докато себе си вредят.
Като предишните и те стават,
докато да се оядат!

И... почва всичко от начало!
Един безкраен кръговрат...
Обществото ни е спряло...
Но вековете си вървят!


 20.12.2012 г. София


















© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??