5.02.2015 г., 1:52 ч.

За онази любов - невъзможната 

  Поезия
479 0 4



Днес реших да ù дам втори шанс.
Просто още ми пари по кожата...
Кой ти иска петзвезден романс
щом докоснал я е... невъзможната!

Щом горял е под нейните пръсти
и е пил от очите ù страст,
той сърцето си трябва да пръсне
за да не е под нейната власт!...

Нямам нито петаче във джоба -
само старо писмо, малка снимка...
Исках вино да взема, и роза...
Нямам нищо, освен тази примка

дето стяга, до смърт, денонощно
щом лицето познато поглеждам...
За какво са ми вино и грошове
ако нямам за нея надежда?!...

Тя все още ми пари по кожата...
И ще я доближа пак, реших!
Ако ще е любов невъзможна
то поне ще е тук... в този стих.

Павлина Соколова

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??