7.12.2004 г., 11:16 ч.

За Самотата... 

  Поезия
1185 0 2

Думите загубват смисъл
и нощта е тъй потайна 
Моят глас е като писък
във пустинята безкрайна.


Утрото е тъй студено,
сякаш слънце без лъчи,
и сред сенки уморени
вятърът шепти "плачи".


Времето изгубва смисъл.
Сякаш всичко спира в миг,
който вечно е орисан
да е мрачен, черен, сив.


Тишината се промъква
във нещастното сърце.
Самотата в своя пъкъл
вика те и те зове.


И запътваш се към нея,
сякаш изходът единствен.
И я молиш да те вземе.
Нищо друго ти не искаш.


Тя те приютява днес,
ала утре нейн длъжник си
и ще продължи нощес
в своя пъкъл да те вика.


Не! Недей да се предаваш!
Бил съм там и не желая
ти, сама, да научаваш
що е да си сам в безкрая.


Не, недей се приближава!
Стой далеч от този ад!
Никога не заслужаваш
сама да си на този свят.

© Марто Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??