17.10.2013 г., 10:24 ч.

За Самотата... 

  Поезия » Философска
395 0 2

За Самотата...

                                            

Отровен паяк в тишината

тъче напред, тъче назад

и омотава Самотата

на твоя кукувичи свят...

 

Ти от зловещата му мрежа

едва ли ще се откачиш

в забравената си надежда

фриволно пак да полетиш...

 

С годините по-трудно става,

че Оня паяк все тъче

и всичко твое омотава,

а бързо Времето тече...

 

И губиш порива си мощен

да управляваш своя Свят;

от мисли не заспиваш нощем...

(O боже ставите въртят!...)

 

Дори сънуваш Самотата-

и хищно те догонва тя,

а хванала те в пипалата

не си отива със съня!..  

 

До теб в леглото незаето

отдавна вече мъж не спи,

макар че празно, общо взето,

светът пространство не търпи...

 

... Деца не смогна да отгледаш

със Божията благослов,

а тъй пропусна и последния

си шанс в живота за Любов!...

 

  Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??