11.11.2018 г., 19:43 ч.

За самотата 

  Поезия » Любовна, Философска, Свободен стих
773 7 3

Самотата, да ти кажа, не е
да се будиш в празна стая в неделя сутрин
на терасата да кацне мършав гълъб
да се надяваш, че пак ще дойде утре
кафето да изстива и горчи като сърцето вътре.

Самотата, мислиш си, но не е
кожата ти да настръхва, когато друг случайно те докосне
да се разтваряш при допира на непознат
в произволен поглед да търсиш нещо съдбоносно
и в тефтерите да трупаш думи грешни злостно
и после блуждаещи очи оформят нишка
дето и небето им е постно.

Самотата е, когато някой те целува
предпазливата въздишка
да поемаш дъх безгласно
а този някой
да не съществува.

© Kiddo Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??