21.05.2013 г., 10:10 ч.

За шапката 

  Поезия » Любовна
813 0 1

Не! Не пипай шапката!

Чуваш ли! Не я докосвай!

В нея скрил съм заека на страха,

скрил съм още

всички пропуснати ласки,

всички зрънца

от небесното щастие…

 

Сигурно знаеш -

той, Страхът, е свиреп и голям,

има дълги кръвожадни нокти…

Така че не пипай шапката!

Под нея спят

мнооого забранени мечти,

всички думи неказани,

всеки преглътнат зов за помощ…

 

Пак пристъпваш към нея!

Виждам те!!!

© Красимир Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??