9.01.2009 г., 0:52 ч.

За шести август 

  Поезия
635 0 1

ЗА ШЕСТИ АВГУСТ

 

 

 

 

 

 

          Милиардният атом се пръсна и хала

                       помете във миг милиони души,

          остана ни само паметта оглупяла

                       да боли във всички човешки гърди…

 

          Чудовищeн грохот във нищо превърна

                       най-блестящите детски мечти

           и пламнаха “силните” татко и мама

                       пред умираща детски очи…

 

           Защо ли успя човешката мисъл

                      за няколко пъклени дни сътвори

            бомба, да срути природния смисъл

                      милиарди години създаван преди?

 

            И само зад една-едничка парола,

                       зад две-три движения с ръка

            се крие ужасната гибел всецяла

                       на нашата родна майка Земя!

 

 

                            06.12.1992

© Манол Манолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??