26.10.2007 г., 22:43 ч.

За Шпакловчиците  

  Поезия » Гражданска
700 0 6
 

 

 

Изкуство е да си шпакловчик,

когато шпаклата ти е езика,

всички с нея да работиш,

във дупките им да я тикаш.

 

Когато нужно е да се разтваряш,

широко, като циганска сергия,

произход и достойнство да забравяш,

за поредната алъш кирия.

 

Но по е трудно да си като тези,

които напоследък в пощата откривам,

с душевните и мозъчни протези,

(листовките им щедро ме разсмиват).

 

Усмихвам се, а вътре ми е друго,

прикривам гняв зад ведър оптимизъм,

пред факта, че един народ не стига,

за пешките... и изборен туризъм.

 

И ако вярно е, че човек си изковава сам съдбата,

то нека всички грабнем чуковете,

и с най-трезвата си мисъл във главата,

да разпишем на продажните билета.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??