27.05.2011 г., 0:13 ч.

За сълзите 

  Поезия » Любовна
621 0 3

Очите ми със сълзи пак напълни,

но днес причината е просто зла,

сега разбирам, виждам нещо,

за което сляпа дълго съм била

 

Претеглям спомени и думи, факти,

втрещено мисля и не вярвам май,

страхувам се от дадените знаци,

че тайната ти само Бог я знай...

 

За тези мои сълзи, едри и горещи,

с които в мъки давя болката сега,

ще искаш да запалиш много свещи,

за да просветне в моята душа.

 

И там от нея прошка да излезе

за всяка дума пиперлива, не добра,

за всяка тайна и лъжа горчива

ще молиш, ако мога, да те разбера...

 

Дали обаче  ще намеря сили,

със сълзите изтичам, следва немота...

и въпреки това ти давам прошка,

но с празните очи те моля -

Не го прави оттук насетне...

не наранявай вече никоя жена.

 

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Във всеки твой стих чета моята история...Но аз не мога да прощавам.
    Пишеш прекрасно.Поздравявам те!
  • Колкото и да сме наранени, хубаво е да простим.Дори и разделени, прошката освобождава душите ни.Поздравявам те!
  • Вярваш ли го? Няма да спрат да нараняват..Така че, горе главата...Умеят го най-добре...
Предложения
: ??:??