20.07.2014 г., 0:36 ч.

За тебе любов 

  Поезия » Хумористична
555 0 3

Изплаках те, любов неудържима!

Изгубих те, любов неповторима!

Изгорих те, да те няма жива!

Сред въглените пак проблясваш - мила!

 

В какво съм ти виновна аз - та ръми?

И толкоз неспокоен дъжд вали

Разби на пяна мътната вода

Отнесе и последната лъжа!

 

В какво ти е виновен той- та в запой?

Толкоз дълго време влачиш го в порой

Има само две влюбени ръце

Объркан е и не може да се спре!

 

Вината ни, досещаш се я няма!

А ти, любов, ни тласкаш към измяна!

Да живеем, разделени, умирени!

От тебе, любов отново победени!

 

Аз да плача и да го заричам...

Добре, че си отиде не отричам!

Той самотен от днес да обича

И в своята Старост само да се врича!

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??