25.02.2007 г., 21:32 ч.

За тях двамата 

  Поезия
787 0 0
Стъпки, отекващи в мрака,
улица почти безлюдна,
само едно момиче,
потънало в собствените си мисли,
мисли за тях, за тях двамата,
братята изпратени на мисия.
Сълзи се стичат по бузите й,
устните и треперят,
сърцето и се свива.
Мисълта за тях,
мисълта, че може да ги загуби,
я убива бавно и мъчително.
Мисълта, че могат да загинат
не само те, но и други
млади мъже на по двадесет години.
Мисълта за техните родители,
болката, която изпитват,
скръбта, натежала на сърцето им,
всичко това довършва
страдащото сърце на момичето.
Тя вече не е момиче,
тя е блуждаещ призрак.

© Александра Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??