2.11.2008 г., 21:09 ч.

За вас е този тъжен помен... 

  Поезия » Друга
3442 0 25
В памет на всички мои близки, напуснали този свят... и вашите, приятели - вчера беше Задушница...  


По калдъръми спъвам се и тичам
във мойто детство - дъхаво и бяло,
и спомени в душата ми надничат,
и ромонът на младост оживяла...
Огнището просветва тихо в мрака,
а дворът плаче, в бурените скрил се,
едно лице поглежда плахо в злака,
и пари пламъкът, угаснал в дните...
Зърната на бъза са толкоз сочни,
и черни, като селските забрадки...
а песента на малкото поточе
отнася вятърът... оттатък...
Оттатък няма студ и зима,
и нищо там не буди спомен...
При вас аз тихичко наминах,
за вас е този тъжен помен...

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??