29.10.2007 г., 12:31 ч.

За вас, приятели любими 

  Поезия » Бели стихове
935 0 5
За вас, приятели любими

Знам, че настъпил е моя час -

никога повече няма да ви видя.

Затварям очи и си припомням

всички онези скъпи спомени.

Като онова далечно лято,

когато бяхме всички на плажа

и нямаше значение света,

защото ние бях ме там, заедно.

Знам, имахме и тъжни мигове,

когато болката и съмнението

надделяваха над чувствата ни.

Но сега всичко е минало.

Мен може да ме няма вече тук,

да съм някъде далеч от вас,

както и от целия познат свят,

но няма да ви забравя, никога.

Затова и пиша това...

Искам да ви кажа чувствата си.

Всеки прави грешки - 

един повече, друг по-малко.

Всеки има своите демони,

който си играя с духа му,

карайки го да върши злини.

Но това не значи, да му се отдадем.

Искам да ви кажа, че сте силни,

че сте смели, храбри и добри

И знам, заедно ще успеете.

Аз паднах, повече няма да се надигна,

но това не е края на историята ни.

Тези думи са моят пътеводител за вас,

искам да продължите, мили мои.

Животът си тече, ден след ден

и искам да вървите напред.

Тези думи не са за мен, а за вас.

Защото ще живея в сърцата ви

и когато настъпи и вашия ден,

Аз ще съм там, чакайки ви.

Ще ви прегърна и да ви кажа:

“Добре живя, време е за почивка.”

Сбогом, мои мили приятели,

помнете ме - човека, който ви напусна,

но остана завинаги в сърцата ви.

© Диляна Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво е човек да си излее чувствата! Когато ни боли, сякаш болката намалява! Поздрави!
  • Не бива да съдите човек по това, което само пише.
    Чувствата са истински - да, но не мислете, че само заради това в сърцето ми има болка. Дори няма скоро да се разделям с моята компания.

    Дойде ми музака, когато слушах една от любимите си песни: Megadeth - A Tout Le Monde
  • Много болка има в този стих !
  • По особен начин ме завладя тъгата ти...
    ЗАЩО?
  • Много ме натъжи!
Предложения
: ??:??