28.08.2009 г., 11:19 ч.

За вода 

  Поезия » Друга
641 0 14
(спомен от детството ми по нивите)

Лято. Жега. Две деца
за вода отиват.
Тя - царица. Той е цар.
Царството им - нивата.

Тук е огън - там е хлад,
изворът потаен.
На такъв огромен ад,
ето го и раят!

Майките горят от жед.
Копаят, не пъшкат.
Огън и небе отвред.

Боже, те се връщат!

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??