2.10.2009 г., 0:11 ч.

За вярата (почти възрожденско) 

  Поезия » Гражданска
414 1 5

За вярата (почти възрожденско)



Няма мира в тази държава,

пак битка люта се задава...

На площада, у сред село,

агата се провикна смело:

 

- Чуйте вие, сган гяурска,

тук ще бъде вяра турска,

ще се молим на Аллаха,

кой не иска – да се маха.

 

Но дочул го бе войвода,

тръгна бързо сред народа –

чета сбира, християнска,

за битка с наглостта османска.

 

В миг под знамената бойни

сформира той редици стройни -

от здрави, пъргави момчета,

събра се християнска чета.

 

Тогаз извика байрактарят:

- Сигнал, войводо, да дадеш,

очакват тез момчета смели

срещу душмана да ги поведеш.

 

Народът ни е толерантен,

но помни се от старо време –

Бориса ни е нам покръстил,

от тогаз сме християнско племе.

 

© Валентин Добрев Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??