28.02.2013 г., 13:51 ч.

За върховете 

  Поезия » Пейзажна
443 2 0

По върховете има слънце и лазури.

 Безоблачни са хубавите дни.

 Но често  там бушуват зимни бури,

 в безслънцие във студ и във мъгли.


Небето често е изкъпано и чисто.

 Омайва ни божествен аромат...

 Красива е, когато се разлисти,

 а сенките поднасят летен хлад.


През зимата навсякъде е бяло.

 Но много често урвите гърмят.

 Понякога там времето е спряло

 и никъде човек не вижда път!


А аз през лятото обичам планината...

 Тук струните в душата ми трептят!

 Новороден се чувствам в тишината!

 Мечтите  ми до Седното летят!


Защо, се питам, не живеем в планините?

 Нали най-готино човек е там...

 О, стръмни са пътеките към първенците 

 и всеки трябва  да ги качва  сам!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??