24.05.2006 г., 14:13 ч.

Заблуда 

  Поезия
994 0 4

В заблуда може ли да се живее?

Ти вярваш ли, че има на света любов?

Запитвал ли си се, защо копнее

сърцето ти за капчица живот?

 

Живот, изпълнен с радости и страсти,

с арка изградена от мечти,

а не с думи тежки и опасни,

които казваме, когато ни боли?

 

Опитваме да вярваме, че сме щастливи,

че Бог такава участ ни е отредил,

Изпускаме си нервите и заядливи,

по пътя тръгваме, където ни е наредил.

 

А мястото на любовта къде е,

в тази сиво нарисувана картина

и кой без нея може да живее,

самотен пак година след година?

 

Все има някой, който в заблуда

си мисли, че самичък ще е по-щастлив...

© Петя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??