23.05.2017 г., 8:37 ч.

Заблуда... 

  Поезия » Любовна
550 0 6

Колко заблуда, колко детски мечти?

Колко надежди, колко сладки лъжи?

 

Но събудих се. И нямаше нищо.

Празен бе светът. Тъмна бе луната.

Любовта беше ми всичко.

Но тръгна си тя. Изгасна света.

 

Лутах се като слепец

сред дверите на душата запустели.

Стенах като просяк, надявах се като глупец

сред океана от думите ми онемели.

 

Болката отми фасадната заблуда.

Зърнах през процепа реалността.

Ах, колко огорчително жесток и грозен е света?

Колко силно почувствах аз студа,

обзел тъмно ми сърце и изгоряла ми душа?

 

Дори и там не я открих. Бягаше от мен.

Колкото и обич да ѝ подарих, нямаше ни ден,

в който да я почувствам по-близо до мен.

 

 

© Dark Shadow Всички права запазени

Недей да гониш вятъра... Илюзията е красива и мечтана, но не е истинска...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти! Поздрави и на теб!
  • Любовта топли, дано бързо я откриеш! Поздрави, Шадоу!
  • Благодаря!
  • Огорчително жесток!!!Да ,стана ми студено,но и съпричастно!!!Хареса ми!!!
  • Щом го пиша, значи го и чувствам. Но нищо, някой ден всичко може би ще се оправи, надявам се... Поздрави
  • Натъжи ме Шадоуче, надявам се, че не изпитваш такива чувства в действителност.
Предложения
: ??:??