28.06.2011 г., 21:09 ч.

Забравена земя 

  Поезия » Философска
437 0 1
"Забравена земя"

Земя забравена, далеч от Бога,
земя на нищета, мизерия и глад,
земя, в която книгите превръщат в огън,
а огънят превъплъщава се във хлад...

Ръце овъглени, слепени длани,
напразно взираме се в небесата,
и късайки със зъби живи рани,
кръвта облизваме във тъмнината.

Останали сами, отправяме закани,
изплю ни Времето и ний не сме му длъжни,
замахнала със острие, Смъртта на танц ни кани
и следваме я ние - освирепели, зли. И тъжни...

Опитваме се да убием мисълта,
гротескните извивки на нещата,
затънали до шия във лайна,
строиме паметник на суетата...

*                        *                          *

Никога не бива да забравяш
предците онова, което повеляват,
земята, що отдавна обитаваш,
приятели дори да те предават!

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??