14.10.2009 г., 15:49 ч.

Забравени 

  Поезия
615 0 7

И тази вечер щастието е в ъгъла забутано,
а сенките са остри като зъби.
Самотните души усилено строят иглута
с надежда, че не всичко е загубено,
припалват своите мънички огнища,
където влажни клонки пукат тягостно,
закърпват дрехите от времето разнищени,
че тази зима май ще бъде яростна.
А горе - на дървото на живота,
в своя дом от есенни листа
някой си оправяше леглото...

Бог заспа под завивка от подранил сняг.

© Георги Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??