17.01.2010 г., 10:50 ч.

Зад черния престол на тишината 

  Поезия » Философска
374 0 0

Зад черния престол на тишината

се крият сенки пъстрочерни -

вятърът отнася ги, изчезват

сред хаос, лют и неприветлив.

 

И аз, и ти сме сенки, скрили се

зад самотна и усмихната липа,

спасили се от гибелна злочестност,

роптаещи за тиха светлина.

 

Може би това сме и ще бъдем,

докато не ни погълне вечността,

или докато в сърцата ни покълне

кротко зрънцето на мъдростта.

 

Копнежни са очите на страха

за нашето безмерно колебание,

те чакат да се впият в нас и изцедят

и малкото останало познание.

 

Зад черния престол на тишината 

намира се и Черната пустиня,

където светлината е мираж -

на нечий ум поредната героиня.

 

© Цвет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??