16.07.2020 г., 23:15 ч.

Зад две кафяви очи 

  Поезия » Друга
363 0 0

Зад две кафяви очи

 

Поеми си въздух и изречи молитва!
Нежния допир на влажната морава.
Свали маската и погледни в дълбочините!
Стените се стесняват, няма ги вратите.

Изгори доказателствата и бягай!
Лудостта е лек за съвеста.
Изпий чаша уиски и извади камшика!
Гласовете заглъхват бързо в мрака.

Завържи ръцете ми и давай!
Вкуса е горчив, болката близък приятел.
Сложи ми бесилото и отначало!
Небето е ясно, но аз съм още жив.

Падни на колене и изповядай греховете!
Може би не помниш имената.
Погледни белезите ми и знай!
Зад тези две кафяви очи, крие се вината.

 

© Красимир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??