23.10.2021 г., 20:35 ч.

Зад ъгъла на една къса уличка 

  Поезия » Любовна
876 5 6
ЗАД ЪГЪЛА НА ЕДНА КЪСА УЛИЧКА

 

Написах ти писмо на лист от кестен

и в локвите го пуснах – да те търси.

Не помня друга тъй красива есен.

Макар че те изгубих. И е късно.

 

Броя на дните сиви неспокоя,

прелитат в календара важни дати

Залъгвам се все още, че съм твоя.

Стихът ми прегорява сред тревата.

 

И в утрините, от слана пленени,

дими захвърлен фас и зъзне мракът.

В квартала краен с дрипави пердета

пищи забравената млековарка.

 

Дървото се прощава със листата –

отгледало си е невъзвращенци.

А в домовете диша още лято,

залостено зад мръсните кепенци.

 

Все някак зимата ще преживея.

Но иде пролет – с дъхава дъбрава.

И болката, която дълго тлее,

лекувам от любов – за да забравя.

 

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??