14.12.2005 г., 21:56 ч.

ЗАДОЧНА СРЕЩА 

  Поезия
695 0 7

ЗАДОЧНА СРЕЩА

             на Стефан

 

Приятели, не мога да съм с вас,

но заедно през времето ще минем,

и ще се върнем в оня весел клас,

от който вече ни делят години.

 

Ще седнем по местата си и пак

звънецът за учителя ще бие.

Учителю, учителю наш драг,

кажете ни, това не сме ли ние?!

 

Ще бъда с вас при първия ви тост,

за да ви кажа колко ви обичам

и като умен, и възпитан гост,

не ще се бавя твърде неприлично.

 

Без шум ще си отида, още щом

усетя, че неволно ви досаждам,

а вие пийте и за мен едно!

Желая ви сполука и надежда!

1996 г.

Добрич

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??