26.02.2011 г., 0:58 ч.

Задушница 

  Поезия » Философска
796 1 10

Поредната задушница ни вика.

Тук живите със мъртви разговарят.

Горящи свещи сълзите си стичат.

Взаимно греховете си прощават.

 

 

Безкрайна върволица черна мъка

се точи по алеите към гроба

където близък твой под плоча скъпа

почива примирен, без капка злоба.

 

 

В дребнавости и земни залисии

забравяме за парещата болка,

че липсват ни. И мъртвите сме ние.

Свободни те - в небесна обиколка.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??