2.11.2007 г., 14:23 ч.

Задушница 

  Поезия » Друга
987 1 20

 

                                  Задушница

 

                                  Ден за помен.

                                  Миг до чертата.

                                  Ние оттук, те оттатък.

                                  Паля свещта.

                                  Тук съм, до чертата,

                                  чакам те, мамо, ела.

                                  Ще хапнем, ще пийнем -

                                  такъв е редът.

                                  Аз отсам, ти оттатък.

                                  Гори свещта.

                                  Ще вкусиш от хляба

                                  на моята болка,

                                  оттатък смъртта.

                                  Ще пийна отново глътка

                                  майчина обич,

                                  отсам съм сама.

                                  Преливам сълза след сълза.

                                  Догаря свещта.

 

                                  Снимката ти ще целуна,

                                  ти чрез вятъра ще ме погалиш.

                                  Тихичко ще прошуми надеждата,

                                  че тук със теб сме се видяли...

                                 

 

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??