***
Той беше Георги.
Тук го оставих преди време.
Тук идвам...
Охлювче намирам
да пълзи
по белия мрамор.
На гърба си
къщичка носи -
в дом за приюти
душата ти,
близо до дома...
***
... и птиците
по две се сбират
отлитат
връщат се
до самота
тази -
дълго при теб е стояла
обрулена
оставила следи в миг
от Вечността
с човка почуква стакато
по мраморен клавиш
птица по сама от теб -
ти имаш мен...
© Дима Всички права запазени