Feb 22, 2014, 11:53 PM

Задушница 

  Poetry » Other
420 0 4

***

Той беше Георги.

Тук го оставих преди време.

Тук идвам...

Охлювче намирам

да пълзи

по белия мрамор.

На гърба си

къщичка носи -

в дом за приюти

душата ти,

близо до дома...

 

***

... и птиците

по две се сбират

отлитат

връщат се

до самота

тази -

дълго при теб е стояла

обрулена

оставила следи в миг

от Вечността

с човка почуква стакато

по мраморен клавиш

птица по сама от теб -

ти имаш мен...

 

 

© Дима All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??