11.01.2017 г., 19:27 ч.

Заешки урок 

  Поезия » За деца
896 1 4

Вчера в нашата градина,

заек пакостлив намина.

Дъвка, ръфа и си скуба,

зеле, моркови, маруля.

 

Щом видях го сред лехата,

притаи се във листата.

И като го погнах аз,

втурна се и той завчас.

 

Пакостник скоклив,

що си толкоз див!?

Сто бели направи...

Как, мъник, с това се справи!?

 

До оградата го склещих

и във него се облещих.

Как сега да го накажа...?

Я, на мама аз да кажа!

 

Винаги е справедлива,

мойта майчица красива.

Викнах я да се покаже...,

нека тя да го накаже!

 

Мама зайчето видя

и със глас се тя засмя.

Нима разбира със това,

че е сторило беля!?

 

И отвори тя вратата,

хукна зайко към гората,

цялата Земя разбра,

колко мама е добра!

 

© Петя Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??