Нека гладните наситят сиромасите -
това е техен дълг и отговорност.
Знае гладен свирнята на стомасите -
с реверберация и повече дисторжън.
Да ги напоят с чаша солени сълзи -
парещи от попарени надежди.
Вероятно ще им понагорчи -
горчилката е от несбъднати копнежи.
Нека голите облекат бездомните -
да им се не гледа голотата.
Да не мръзнат нощем под мостовете,
че и цървули нямат на краката.
Да ги наметнат с проядената от молци
утопия за ''свобода и братство''.
Да се прекръстят, нищите, надве-натри
и да тръгнат към гробищата с радост.
© Крив Кривак Всички права запазени
Не е нужно и кой знае каква подготовка - достатъчно е да не е пълен атеист и що-годе да е наясно относно характера и действията на демоните. Ако и да не е наясно, този филм ще му помогне в това отношение.
https://www.filmifen.com/8105-nefarious-porochen-2023.html