31.12.2022 г., 16:17 ч.

Закачка 

  Поезия
323 0 3

Едни и същи, вездесъщи

в сайта бродят настървено.

Прилагат тактики могъщи

и хранят егото рождено.

Чевръсти, умни, закачливи

аплаузите си форсират.

Чрез фото, проза и картина

сладкодумно прокламират.

Ласкателствата им заливат

произведенията на мнозина.

И с нежен намек ни подсказват:

"Приветствай ме, да сме комбина!"

И ето раснат отривисти

напомпани с куп красоти,

таланти самодоволно-важни,

но пък качили се на грамоти.

А сигурно така е редно

да стават всичките неща,

приятелството е потребно

дадеш ли глас, твой е света.

Сърдити вярвам не ще има

защото всички сме от сой

срещнете Новата година

с литературен нов прибой.

 

 

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Разни хора, разни идеали, някои предъвкват думи неразбрани! Благодаря Лидия, благодаря Пепи! Всички имаме сърца, но различно отворени за света!
  • Браво! Не е "нежен намек", а искрено поздравление за зкачката. Честита Нова година!
  • Всеки си храни глада за внимание според вкуса: кой с потупване по рамото, кой със звезди. Разни профили, разни диети и амфети
Предложения
: ??:??